Dalmatinski tabor mladih

Veržej
01.07.2018

Pretekle dni so Veržej skoraj dobesedno preplavili mladi in družine iz Splita. Kar trije avtobusi in pol ducata osebnih avtomobilov je pripotovalo v Prlekijo na petdnevni tabor mladih, ki ga je že tretjič (in prvič v Sloveniji) organiziral župnik iz splitske župnije sv. Marka Evangelista Šime Doljanin z družinami iz neokatehumenskega gibanja. Prav družine so pripravile ves program za več kot 150 mladih najstnikov, ki bodo v prihodnjih letih prejeli zakrament sv. birme. V splitski škofiji se zakrament sv. birme namreč deli šele v tretjem letniku srednje šole.

Starši in botri iz neokatehumenskega gibanja želijo s takimi kampi svojim mladim približati Jezusa v Cerkvi, zato so imeli na programu spoved, premišljevanje Božje besede in podelitev misli, molitev in delo po skupinah.

Številčna skupina je zahtevala dobro organizacijo, ki jo je Zavod Marianum tudi s pomočjo zunanjih lokalnih sodelavcev uspešno izpeljal. Nekaj sivih las je prineslo tudi deževno vreme, ki je onemogočalo več izhodov v naravo. A mladi in družine so se po njihovih lastnih besedah imeli zelo dobro, kljub pravilom in načinom razmišljanja, ob katere so "trčili" v naši ustanovi.

Nedeljsko sveto mašo je v imenu škof Petra Štumfa vodil direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik, sledil je še zaključni piknik in "obvezno" merjenje moči med bodočimi birmanci in botri z vlečenjem vrvi, ki so ga izvedli na dvorišču Marijanišča tik pred odhodom.