Glamping »Pod prleško brajdo«

Veržej
18.04.2019

V okviru sodelovanja v programu Interreg V-A SI-HU 2014-2020, v sklopu projekta Ethos Land, Zavod Marianum Veržej razširja prenočitvene zmožnosti z vzpostavitvijo novega glampinga »Pod prleško brajdo«.

V toplih spomladanskih dneh so že stekla dela urejanja okolice – zgradile in uredile so se potke v kampu, zasadila drevesa in pripravili temelji, ki bodo kmalu nosili mobilne hiške, narejene po izvirnem načrtu in z uporabo pretežno naravnih materialov. Hiške bodo krasile tudi terase, katerim bo senco delala trta prleških domorodnic, ki že poganjajo prve liste: Jurka, Šmarnica, Klinton in Gmaj – le-te dajejo ime glampingu »Pod prleško brajdo«.

Prve obiskovalce pričakujemo že v juniju, ko bomo v sklopu omenjenega projekta izvedli tudi dve koloniji – terapevtsko, ki bo namenjena osebam s posebnimi potrebami in otroško, ki bo z lokalno ponudbo seznanjala naše najmlajše.

Z nadgradnjo kampa v Zavodu Marianum Veržej dopolnjujemo tako ponudbo Rokodelskega centra DUO Veržej, ki za turiste in obiskovalce ponuja rokodelske delavnice in doživetja, temelječa na uporabi naravnih materialov in širimo možnosti nastanitve v edinstvenih mobilnih hišicah iz naravnih materialov, hkrati pa ponudbo za goste Penziona Mavrica, ki bodo poleg zemljank po novem lahko svoje počitnice preživeli tudi v eni izmed hišk »Pod prleško brajdo«.

Marko Štajner, vodja Penziona Mavrica