Miholov sejem 2017: prireditev in festival

Veržej
24.09.2017

V sklopu Miholovega sejma že nekaj leto poteka razglasitev zmagovalcev ocenjevanja Prleške tünke in mesa iz zaseke. Na letošnje ocenjevanje je prispelo 10 vzorcev, tako kmetij in proizvajalcev, ki izdelujejo to prleško specialiteto v tržne namene, kakor tudi nekaj vzorcev posameznikov ljubiteljev. Strokovna komisija jih je ocenila in izrazila zadovoljstvo nad odzivom in kvaliteto. Glede na dosežene točke so podelili 3 zlata priznanja, 3 srebrna in 2 bronasti, 2 vzorca pa sta prejela potrdilo o sodelovanju. Tretje mesto med ocenjenimi vzorci je prejela kmetija Koroša iz Križevec pri Ljutomeru, drugo mesto kmetija Sever iz Cvena, največje število točk in prvo mesto pa je prav tako šlo na Cven, in sicer proizvajalcu Slavko Severju.

V progamu, ki se je ves popoldan odvijal na sejemskem odru, so nastopili Moški pevski zbor KD Slavko Osterc iz Veržeja pod vodstvom Tatjane Rozmarič Poštrak, z nastopom pa so obiskovalce navdušili tudi člani Tamburaške skupine Veržej.

Že tradicionalno je tudi letos potekal festival otroških folklornih skupin Mihec Fest. Nastopile so tri skupine: folklorna skupina Vrtca Veržej, folklorna skupina Vrtca Stročja vas in folklorna skupina Veseli Marki iz Beltinec.

Za zaključek več kot uspešnega in blagoslovljenega dneva pa so vse navzoče dvignili na noge Mladi Pomurci in tako zaokrožili pestro dogajanje letošnjega Miholovega sejma. Tega seveda ne bi bilo brez Občine Veržej in Zavoda Marianum Veržej ter zavzetih posameznikov in skupin, ki so dihali za prireditev, ne da bi za to pričakovali finančne koristi. Tudi letos smo dokazali, da kljub različnim pogledom lahko naredimo velike reči, če znamo stopiti skupaj in ponuditi gostom in obiskovalcem najboljše, kar premoremo. In bili smo bogato nagrajeni z vami, dragi obiskovalci Miholovega sejma 2017.