Na valovih pesmi in glasbe ob don Bosku

Veržej
25.01.2015

Otroci in mladi so s smehom in pesmijo pretekli vikend ponovno napolnili Marijanišče. Tudi letošnji pevski vikend je bil za vse udeležence pravo veselje v don Boskovem duhu: za male in malo večje pevce in pevke, za animatorje SMC Veržej, za Bojano Škrlj in ostale strokovne sodelavce ter za otroke na oratorijskem dnevu.

Za mlade pevce je bilo dobro poskrbljeno: z razvedrilnim programom so jih kratkočasili prizadevni animatorji, pevski del pa je vodila Bojana Škrlj, akad. gl., prof. orgel in glasbe, ki je s svojim pristopom navdušila vse udeležence za veselo in glasno prepevanje Bogu v čast in sebi v ponos.

V soboto pred praznikom sv. Janeza Boska je v župniji potekal oratorijski dan, ki so ga pripravili animatorji »veterani« z župnikom Jožetom na čelu. Pri delavnicah so se oratorijancem pridružili tudi pevci in pevke ter veselo ustvarjali v lončarski delavnici, na kvizu in ob družabnih igrah.

Vsi skupaj so se predstavili v nedeljo pri sveti maši. Prvi so s petjem polepšali praznovanje don Boska, drugi pa so aktivno sodelovali pri bogoslužju.