Posvet o salezijanski mladinski pastorali

13.09.2014

Razvejano delo salezijancev v Sloveniji, Črni Gori in Vojvodini potrebuje blagoslov od zgoraj, osebje, načrte in preverjanja. Tudi letos so se salezijanci v lepem številu, bilo jih je več kot 30, zbrali na posvetu o svojem življenju in delu.

Dvodnevno druženje so začeli s krajšim večernim oddihom v Banovcih in ga nadaljevali z molitvijo in češčenjem Najsvetejšega. Naslednje dopoldne je delegat za mladinsko pastoralo Boštjan Jamnik, ki je s svojo ekipo srečanje tudi pripravil, je najprej predstavil nekaj vsebinskih povzetkov iz novega priročnika o Salezijanski mladinski pastorali. Sledilo je delo po skupinah, kjer so obravnavali vzgojno pastoralno skupnost in vzgojno pastoralni načrt.

Za kosilo jih je razveselil kakšen sončni žarek, da so lažje zdržali ob krušni peči ter se malo sprehodili oz. se sprostili na igrišču, nato je sledila predstavitev dela po skupinah. Ustavili so se še ob dogodkih letošnjega jubilejnega leta ob 200. obletnici rojstva don Boska in pregledali natrpan koledar z raznimi dogodki in pobudami, ki jih pripravljajo posamezne skupnosti ali pa inšpektorija.

Seveda ni manjkalo pogovorov in debat o zvestobi lastnemu življenju in delu po salezijanskih pravilih. Družbene spremembe so hitre, mlade včasih komaj dohajajo, a v zvestobi Božjemu načrtu in odprtosti do sobratov in sodelavcev bo njihova navzočnost še prinašala salezijanskega duha med tiste, h katerim so poslani.