Srečanje družin birmancev murskosoboške škofije

Veržej
21.03.2015

Ko je prišel binkoštni dan, so bili vsi (apostoli) zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar, in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali. Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili, in nad vsakim je obstal po eden. Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati.

Ta svetopisemski odlomek je spremljal kakih 70 staršev, botrov in birmancev, ki so se zbrali na svojem prvem skupnem srečanju v pripravi na prejem zakramenta svete birme. Srečanje sta organizirala Družinski center Dlan in Zavod Marianum Veržej, ki je srečanje tudi gostil.

Rebeka in Alen gostje iz Zavoda iskreni.net sta nagovorila srca mladih birmancev, ki vstopajo v najstniška leta in potrebujejo jasno sporočilo ljubezni. Na delavnici »Gremo mi po Božje« so spoznavali, kaj predstavlja njihovo telo in kakšen odnos naj imajo do njega. Staršem in botrom pa je spregovorila dr. Polona Vesel Mušič, mati petih otrok in teologinja, ki se posveča študijskemu in raziskovalnemu delu na področju birmanske pastorale.

Ob prejemu »duhovne hrane« so se udeleženci spoznali in si izmenjali misli o zakramentu svete birme.  Ob koncu so se okrepili s kosilom in pritrdili, da so taka srečanja še kako potrebna vsem za bolj duhovno pripravo na prejem prevečkrat »skomercializiranega« zakramenta.