Vrt podobo na ogled postavi ...

Veržej
17.05.2017

S predelanim Prešernovim verzom bi lahko opisali trenutno stanje sonaravnega vrta naše hiše, ki po zaslugi Marka Štajnerja in drugih zaposlenih postaja ponos Marijanišča. Po zasaditvi dreves, ureditvi poti, pripravi travnih in vrtnih površih z vsemi nasadi ter urejenim namakalnim sistemom so včeraj, 16. maja, prvič zagorele lučke in osvetlile potke v parku.

Marsikdo se bo (lahko) obregnil ob "razkošje", katerega projekt sofinancira švicarska salezijanska ustanova, skoraj v enaki meri pa so vrednost v delu in potu (ter živcih) prispevali hiša in zaposleni sami. A namen ureditve vrta ni zadovoljitev lastnih želja, temveč nudenje sprehajalnih, če ne kar pohodnih površin številnim gostom, obiskovalcem in domačinom, ki bodo lahko v sonaravnem vrtu uživali dušno in telesno veselje in radost, obenem pa spoznavali življenje nekega vrta v vseh svojih fazah.

Sonaravni vrt, za katerega želimo, da bi postal mirna in prijetna oaza, bo v prihodnjih tednih in mesecih še dobival "dodatno" opremo, prav tako namenjeno druženju ljudi z ljudmi in z Bogom.