Moški zajtrk

Veržej
07.03.2015
V soboto, 7. marca 2015, smo se moški iz Prekmurja, Prlekije, Razkrižja, Štajerske in Koroške spet zbrali ob zgodnji 7. uri na tretjem moškem zajtrku.

To pot smo imeli v gosteh Aleša Čerina. Skozi postavljena vprašanja nam je Aleš razkril svoja doživljanja in razmišljanja o družini, službi, javnem življenju ... o svoji vlogi moškega kot očeta, moža, dedka, podjetnika, sodelavca ...

Seveda smo se navezali tudi na aktualno tematiko izenačitve istospolnih parov z heteroseksualnimi pari. Na to temo se je razvila živahna razprava, v kateri smo začutili, da je to spet ena od takih situacij, v kateri moški ne smemo ostati pasivni, ampak moramo  »skočiti ven«, se podučiti ter odločno odzvati. Naš odziv naj ne bo nestrpen, ampak umirjen ter argumentiran. Vsekakor pa moramo vso zunanjo angažiranost prekvasiti z iskreno molitvijo.

Po koncu prvega dela našega zajtrka v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum Veržej smo nato dogajanje preselili v jedilnico, kjer smo se okrepčali s poštenim zajtrkom in na ta način upravičili naziv našega druženja – se pravi: moški zajtrk.

Janez Bohanec