Miholovo 2017: sveta maša in povorka folklornih skupin

Veržej
24.09.2017

Jutranjo sivino je počasi pregnalo živahno vrvenje sejemskih rokodelcev in ustvarjalcev Miholovega sejma 2017. Ta se je tradicionalno začel s sveto mašo v župnijski cerkvi nadangela sv. Mihaela, po katerem sejem tudi nosi ime. Mašno slavje je vodil novi veržejski župnik in ravnatelj salezijanske skupnosti Jože Pozderec. Polno cerkev in okolico, kjer so se zbrali domačini in člani folklornih skupin, sta s svetimi pesmimi obogatila otroški cerkveni pevski zbor pod vodstvom Marjete Ivančič, na koru pa je zapel Moški pevski zbor KD Slavko Osterc Veržej pod vodstvom Tatjane Rozmarič.

Ob koncu svete maše je sledila prava pogostitev, saj so veržejske gospodinje napekle in pripravile veliko dobrot, gospodarji pa so dodali dobro kapljico za vse obiskovalce. Pridne članice Karitas so s svojimi možmi dobrote pripravili in postregli, da nihče ni ostal lačen.

Nato so se obiskovalci počasi začeli pomikati na dvorišče Centra DUO, kamor so v povorki prišle tudi folklorne skupine. Letošnjega Miholovega sejma so se udeležili: Folklorno društvo Pušlc iz Mežice, Društvo narodnih noš in kočijažev iz Vodic, Folklorna skupina Veseli Prleki iz Križevec pri Ljutomeru, Folklorna skupina Leščeček iz Veržeja, Starejša folklorna skupina iz Veržeja, Pevska skupina Prisrčnice z Viča v Ljubljani, Folklorna skupina iz Gornje Radgone, Folklorna skupina s Cvena in Folklorna skupina Torbarji iz Postojne. Po blagoslovu folklornih kostumov in ljudskih glasbil, ki ga je opravil veržejski župnik, so se vse skupine predstavile na sejemskem odru z izbranimi plesi.