100 let Marijanišča – odprtje rokodelske razstave

30.09.2012

»Center DUO je zaenkrat edini polno delujoč rokodelski center v Sloveniji«, so bile besede prof. dr. Janeza Bogataja ob odprtju rokodelske razstave Art&Craft Slovenija. »Brez velikih besed in besedičenj so tako rekoč čez noč postavili tako odlično hišo, katere daljnoročnosti se še ne zavedamo dovolj za promocijo in zaposlitev mladih generacij,« je nadaljeval.

Po cerkveni slovesnosti in pogostitvi je vse obiskovalce ljutomerska godba v koračnici pospremila na drugo prizorišče današnje slovesnosti. Na odru pred Centrom DUO so se zvrstili ga. Jelka Pšajd, kustosinja v Pokrajinskem muzeju Murska Sobota, ki je raziskala in opisala nekdanje delovanje Miholovega sejma, z glasbenimi vložki je dogajanje popestril moški zbor iz Veržeja pod vodstvom Tatjane Rozmarič-Poštrak, nato pa je na oder stopil veliki spodbudnik Centra, prof. dr. Janez Bogataj.

Številna množica domačinov in gostov je tako dobila potrditev o pravilnosti razvoja tega Centra in okusila bogastvo slovenske rokodelske tradicije ob ogledu razstave.

M.S., foto: Sonja Kamplet-Rotar in Damir Skuhala