SMC Veržej

Salezijanski mladinski center (SMC) Veržej je po vzoru že obstoječih SMC-jev bil kot društvo ustanovljen 10. 1. 2004. Prostore mu nudi zavetje naše skupne velike zgradbe - Marijanišče, ki s svojim dvoriščem kar vabi mlade k sebi. V naših prostorih se družimo, pripravljamo razne programe, se igramo, prepevamo, molimo.

Programi, ki jih izvajamo in pri katerih sodelujemo, so: Luč miru iz Betlehema, Mladinske jaslice, Pevski vikend, Praznični, zimski in poletni oratorij, Srečanje družin prvoobhajancev, Božičnica, Božični obisk Doma Lukavci, Duhovne vaje za ministrante, in še in še. Predvsem se pa animatorji med seboj družimo in pri tem zabavamo.

Zakaj biti animator? Animatorstvo ti pomaga pri tem, da lahko sam prispevaš k boljši skupnosti, s tem pomagaš otrokom, jih vidiš nasmejane, ter da tudi sam sebe izoblikuješ k bojšemu jazu. Animatorsto mi pomeni zelo veliko, otroci s katerimi se igramo, ustvarjamo, ko jih vidim nasmejane, ker smo jim polepšali dan; to je neprecenljivo. (Monika Pušenjak)

Z animatorstvom sem se srečal ob koncu srednje šole. Takrat smo tudi leta 1998 prvič organizirali poletni oratorij v Veržeju. Iz mladinske skupine Mladi mladim se je ob različnih aktivnostih rojevalo društvo SMC Veržej. Druženje s sovrstniki, motivirati in koristno zaposliti otroke, duhovna in osebnostna rast, izkušnje, ki jih pridobivaš ... le nekaj neprecenljivih stvari, ki ti jih daje delo v takšnih organizacijah. Izkušnja, ki jo privoščim vsakemu mlademu. (Ivan Kuhar)

Delo z otroki počasi zamenjujem za delo z mladimi – animatorji. Veliko stvari je še neznanka, velik izziv, a kljub temu je čudovito! Delati z mladimi in delati za mlade je postalo moj življenjski slog. Pri različnih društvih in na projektih sem bila prostovoljka, a z animatorstvom se ne more nič primerjati. (Suzana Puhar)

Mir. Smeh. Mladost. Skrivnost. Mentorstvo. Cerkev. Sanje. Mravljice. Sonce. Morje. Skupnost. Molitev. Celota. Medsebojno spoštovanje. Sreča. Milost. Skromnost. Center. Svoboda. Svet. Moč. Svetovanje. Majhnost. Sočutnost. Misel. Sožitje. Coca-cola. Maša. Spomini. Marljivost. Cesta. Sladoled. Modrost. Cenjenost. Sprejetost. Vse to je SMC Veržej. Pridi in se nam pridruži!