Blagoslov in odprtje razstave jaslic

Veržej
10.12.2021

V Rokodelskem centru DUO Veržej je 10. decembra 2021 potekal blagoslov in odprtje 13. razstave jaslic slovenskih rokodelcev, umetnikov in šolskih skupin. Zaradi neugodnih epidemioloških razmer pandemije covid-19 dogodek ni bil odprt za javnost, temveč so se ga udeležili le salezijanci iz Marijanišča in vodja rokodelskega centra DUO Iris Balažič. Kljub temu pa so medse povabili predstojnika slovenske salezijanske inšpektorije Marka Košnika, ki je razstavo jaslic tudi blagoslovil.

Blagoslov si lahko ogledate v videoposnetku.

»Gotovo je, da imajo jaslice izvor v božični skrivnosti in božiča si brez njih ne moremo predstavljati,« je v uvodu povedala Iris Balažič. V Puščenjakovi dvorani Centra DUO je na ogled 24 jaslic rokodelcev iz celotne Slovenije, 20 jaslic, ki so jih izdelali otroci v pomurskih vrtcih in šolah ter 10 jaslic letošnje osrednje razstavljavke Mihaele Žakelj Ogrin.

Vabljeni na ogled 13. razstave jaslic v Rokodelskem centru DUO Veržej

Ponedeljek - petek 9.00–15.00
Sobota 9.00–12.00
Za organizirane skupine po dogovoru
Tel. 051 654 778

»Na tem mestu se zahvaljujem vsem razstavljavcem, ki iz leta v leto prinesejo dodaten božični čar v naš kraj. Z odprtjem razstave se začenja tudi čas Božične Prlekije, ki letos povezuje našo razstavo jaslic, božično vas Banovci in razstavo medenih hišk v čebelarskem muzeju Tigeli,« je še dodala Iris Balažič.

Inšpektor Marko Košnik je ob blagoslovu spregovoril nekaj misli, med njimi tudi naslednjo: »Z blagoslovom želimo priklicati Božjega duha v ta trenutek našega življenja. Pred seboj vidimo umetniška dela razstavljavcev in kličemo blagoslov na njihovo življenje in na vse, ki si boste to razstavo ogledali.«