Družinsko silvestrovanje

Veržej
01.01.2017

"Naj bo leto 2017 zdravo in blagoslovljeno, vsakomur pa želim moči, da bi se soočil z vsemi težavami, ki ga čakajo, in jih premagal", so bile besede Petra Pučnika vsem družinam v polni Kovačičevi dvorani Marijanišča ob vstopu v novo leto 2017.

Uradno dogajanje se je začelo že na večer prejšnjega dne, ko so hišo do zadnjega kotička napolnile družine, stari starši in mladi zaljubljenci, ki so se na veselem večeru ob animaciji kratko predstavili. Že po pol ure skupnega druženja jim je uspelo narediti veličastne žive jaslice: očetje so "držali" sreho štalice, mame so bile drevesa in jasli, otroci so se zbrali v trope ovčk, manjkali niso niti pastirji, pa zvezdice, osel in kravica ter Jožef in Marija. Jezuščka pa je zaigral kar najmlajši udeleženec, ki mu ni bilo prav nič nerodno ležati na rokah in je občudoval na desetine oči, ki so radovedno občudovale to živo mojstrovino. Večer so zaključili ob družabnih igrah, ogledu risanke in pokušini dobrih domačih likerjev.

Zadnji dan starega leta je Marko Štajner "obudil" krušno peč, iz katere je zadišalo in vse iz tople rokodelske delavnice, kjer so ustvarjali z glino in ličjem, zvabilo na sicer mrzlo, a sončno dvorišče Marijanišča, kjer so jih čakale pice, palačinke, čaj in kuhano vino. In poldne se je za mnoge ob nogometu prelevil v popoldne, kar ni bilo več daleč od najdaljše noči. Pri doživeti zahvalni sveti maši, ki jo je ob somaševanju župnika Jožeta Brečka in salezijanca Andreja Baligača daroval Peter Pučnik, so otroci sestavljali sestavljanko Jezusovega rojstva, starši pa sestavljanko svojega živlljenja. Sledila je slovesna večerja, nato pa se je hiša napolnila s smehom in veseljem, kjer je vsak našel nekaj zase: starši so si z najmlajšimi lahko ogledali predstavo o Miškolinu, v don Boskovi dvorani jih je čakala risanka, v kletnih prostorih je bil pravi disko, družabne igre so se igrale na vseh vogalih ... starši pa so se razvajali ob prleških mehurčkih.

Po okrepčilu je sledilo le še odštevanje in zdravica ob novem letu, po katerem so še najdlje vztrajali otroci :) Upamo, da bosta domačnost in preprost prazničnih dni v naši hiši še dolgo odmevali v vseh družinah, ki so si Veržej izbrale za praznovanje.