Izšel je bilten DOM 110

Veržej
12.12.2022

Ob odprtju in blagoslovu razstave jaslic, ki je potekal 9. decembra 2022 v Rokodelskem centru DUO,  je izšel tudi Bilten Zavoda Marianum in salezijanskega poslanstva v Veržeju za leto 2022, DOM 110.

Marijanišče letos praznuje 110. obletnico ustanovitve in delovanja. V pripravi na 100. letnico se je porodila ideja, da bi izšel neke vrste časopis, ki bi na kratko predstavil zgodovino in tedanje delovanje salezijanske ustanove v Veržeju. In izšeli sta dve številki Doma stoletnega. Izdajanje Doma se je nato redno nadaljevalo in letos je izšla že 10. številka.

Dom 110 v sliki in besedi prinaša povzetke in dogodke letošnjega leta, povezane s penzionom Mavrica, Rokodelskim centrom DUO in Marijaniščem, kakor smo ga soustvarjali salezijanska skupnost, zaposleni in sodelavci ter gostje in obiskovalci.

Ob rednih predstavitvah dela, skupin in dogodkov v Marianumu in Rokodelskem centru se v Domu predstavi novi direktor Zavoda Marianum Veržej Blaž Cuderman. K predstavitvi smo tokrat povabili Pastoralno zvezo župnij Slovenj Gradec s svojimi programi, ki so naši redni gostje. Salezijanska skupnost je predstavljena v zanimivem dogodku, ki ga je s celostranskim stripom upodobil ilustrator Juan Juvančič. Na nekoliko drugačen način in z drugim pogledom so svoje mesto dobili tudi verženski mladi, ki se zatekajo v Marijanišče.

Vabimo vas, da nas obiščete, vzamete Dom 110 in podoživite najlepše trenutke tega leta, ki je bilo kljub prilagajanju spremembam v družbi in na trgu ter novim vodstvom zavoda bogato, razgibano in živahno, kar odraža tudi novi Dom 110.