Izšel je DOM 111

08.12.2023

Tudi letos ob odprtju razstave jaslic v Rokodelskem centru DUO z veseljem predstavljamo Glasilo Zavoda Marianum Veržej DOM 111. Preprosta publikacija v obliki časopisa že 11. leto prinaša pisne in slikovne povzetke dogajanja celotnega leta v vseh enotah Zavoda Marianum Veržej.

V Domu 111 boste tako našli povzetke dogajanja v Marijanišču, Penzionu Mavrica in Rokodelskem centru DUO. Veseli smo, da so v opisu Centra DUO sodelovali tudi lokalni rokodelci in ustvarjalci, prav tako pa se v letošnjem biltenu z veseljem predstavlja naš redni gost – argentinski tango in edinstven festival, ki se vsak konec poletja dogaja v Veržeju.

Mnoge fotografije govorijo o pestrem obisku družin in skupin, ki so obiskale našo ustanovo, tudi letos pa celostranski barvni strip prinaša zabaven delček sodobne veržejske zgodovine.

Don Boskova salezijanska karizma je tista gonilna sila, ki tudi Zavod Marianum Veržej vpenja na svetovni zemljevid salezijanskega poslanstva, o katerem v obširnem intervjuju spregovori vrhovni predstojnik salezijancev, kardinal Angel Fernandez Artime.

»Tako se oblikuje naša identiteta in prepoznavnost ne samo v lokalnem okolju, kjer delujemo, ampak tudi širše v Sloveniji, zamejstvu in Evropi. Ostajamo odprti za nove ideje in pobude, ne samo z naše strani, ampak tudi s strani skupin, gostov in obiskovalcev. Samo tako bo se bo razvijal Zavod Marianum Veržej in s svojimi enotami ostajal DOM v polnem pomenu besede,« pa zaključuje direktor Blaž Cuderman v uvodni besedi novega Doma 111.

Vabljeni, da ga ob obisku Marijanišča ali Centra DUO poiščete, vzamete v roke in spravite v torbico ali (malo večji) žep.