Jezus, moja moč

Veržej
09.05.2015

Tudi letos se je ob lepem sončnem dopoldnevu dvorišče Marijanišča napolnilo z družinami prvoobhajancev. Vseh se jih je zbralo kakih 160.

Starše je v Kovačičevi dvorani nagovorila mag. Mojca Magdič, otroci pa so se v skupinah razpršili po okolici župnišča in cerkve ter se poglobili v temo Jezus, moja moč. Izdelali so lokvanje in nanje napisali, kaj jim pomeni družina. Kot pripravo na sodelovanje pri sveti maši je vsaka skupina pripravila rožo, na liste pa so zapisali, kaj zanje pomeni sveta maša. Program za otroke je pripravila s. Zalika Svenšek in animatorji.

Starši in otroci so se ponovno zbrali skupaj pri sveti maši, ki jo je vodil Grega Valič. ki je spregovoril o Jezusu, zaradi katerega smo se zbrali v cerkvi. Otroci so predstavili svoje delo po skupinah in izrekli prošnje ter z ubrano pesmijo slavili Boga, ki ga bodo ob prvih svetih obhajilih po domačih župnijah prvič prejeli v svoje srce.

Program se je zaključil s piknikom in dobrotami iz krušne peči, ob kateri je zvesto bedel vodja Penziona Mavrica Marko Štajner in kuharska ekipa.