Kolektiv Zavoda Marianum na pikniku

Maribor, Veržej
10.11.2015

Pisana skupina zaposlenih in sodelavcev iz Penziona Mavrica in Centra DUO se je najprej podala na mini izlet v Maribor. V Don Boskovem centru nas je sprejel direktor Gašper Otrin in povedal nekaj o zgodovini ter delovanju salezijancev v župniji in mladinskem centru. Ogledali smo si novo cerkev sv. Janeza Boska, ki jo pospešeno urejajo za njen blagoslov in slovesno odprtje čez nekaj dni. Nato smo se podali v salezijanski mladinski center, se okrepčali in se dodobra razigrali.

Po tej rekreaciji smo se ustavili še v novi cerkvi blaženega Antona Martina Slomška v Košakih. Direktor Peter Pučnik je zaradi odsotnosti tamkajšnjega župnika na kratko predstavil novo cerkev in znane zaplete. V skromnih besedah domače župljanke, ki je odprla cerkev, pa smo začutili trud in privrženost domačinov za svojo župnijo in cerkev.

Medtem je Marko Štajner v domači peči na dvorišču Marijanišča že zakuril ogenj in pripravil okusne pice, ki smo se jih lotili takoj po vrnitvi. Kot se na pravem pikniku spodobi, smo še dolgo obsedeli za obloženimi mizami v sproščenem klepetu in pesmi, podprti z zvoki harmonike.