Silvestrovanje "Midva in otroci"

Veržej
01.01.2018

Ob novem letu je bilo v Marijanišču pestro. Po božiču se je hiša počasi polnila, na Silvestrovo pa je bila polna do zadnjega kotička. Večinoma družine in redni gostje so pri nas tako preživeli "najdaljšo" noč, ki pa je bila mnogo več kot le to.

Zadnja dva dneva starega leta so imeli otroci možnost delavnic v Centru DUO, ki so jih dodobra izkoristili, starše pa je o vzgoji mladih nagovoril Peter Pučnik. Seveda se je našel čas za čofotanje v bližnjih termah, mnogi pa so čas enostavno preživeli skupaj, bodisi ob igrah in klepetu v Marijanišču ali na izletih po okolici.

Večina se jih je tudi podala na večerni ogled božične vasi v Banovcih ter na ogled razstave jaslic v Centru DUO. Na zadnji dan leta je Marko ponovno preizkusil krušno peč s peko pic, ki so kar sproti "izginjale". Pozno popoldne sta Peter In Primož vse povabila k zanimivi sveti maši, kjer so se Bogu zahvalili za preteklo leto vsi: starejši in najmlajši, seveda vsak na svoj način.

Tudi najdaljša noč se je razbila v pestro ponudbo. Po slovesni večerji si je vsak izbral svoj prostor, kjer je čakal novega leta: nekateri ob degustaciji prleških mehurčkov, drugi ob igrah v igralnici, tretji ob plesu v priložnostnem disku, mladina večinoma zunaj, da so se ohlajali od vroče ljubezni, nekateri pa so ob vsem tem tudi zaspali. Malo pred polnočjo se je Kovačičeva dvorana popolnoma napolnila in skupaj odštevala zadnje sekunde. Sledila so voščila, objemi in čestitke.

Po poznem zajtrku prvega novoletnega dne so se nekateri počasi odpravljali domov, spet drugi pa so malo podaljšali praznike in si privoščili še kakšen sprehod, ogled in skok v bazen. Tako so si nabrali moči za vesel večer in degustacijo, ki jih je čakala prvi novoletni večer.

Z željo, da nas še kdaj obiščejo in preživijo tako sproščujoč konec tedna ob dejavnostih, pogovorih in družini, so se 2. januarja poslovile še zadnje družine in gostje.