Na ogled že 10. razstava jaslic

Veržej
01.12.2017
Puščenjakova dvorana Rokodelskega centra DUO se je ozaljšala z razstavo jaslic iz vse Slovenije. Na odprtju so se zbrali ustvarjalci in ustvarjalke, ljubitelji jaslic in domačini iz Veržeja.

Ivan Kuhar, vodja Centra DUO, ki je pripravil in povezoval program, je k besedi povabil župana Občine Veržej Slavka Petovarja in direktorja Zavoda Marianum Petra Pučnika, ki sta vsem čestitala za trud pri izdelavi jaslic.

Jaslice je blagoslovil in s tem odprl razstavo mag. Marko Košnik, namestnik salezijanskega inšpektorja. V krajšem nagovoru je izpostavil, da imajo vse jaslice streho, kar ponazarja dom, zavetje in varnost, sploh v današnjem času. Ker je letošnji poudarek na jaslicah iz koruznega ličja, je to naravno gradivo povezal z milino, krhkostjo, ki ga predstavlja Božič, obenem pa je to gradivo, s katerim je potrebno delati. S tem se je navezal na današnji skoraj zaničevalni odnos do fizičnega dela, ki žal ni vredno veliko, a je pošteno in napolnjuje srce. Tudi Jezus je prišel iz rokodelske družine, ki je okusil fizično delo in s tem skrb za življenje.

Tudi na letošnji razstavi so sodelovale številne skupine iz okoliških šol in vrtcev, in ker je razstava jubilejna, so organizatorji s sponzorji, Zavod Marianum Veržej, ZRP Pomelaj in Turistična agencija Klas pripravili nagrade za tri izžrebane skupine, ki bodo prejele brezplačno lončarsko in pletarsko delavnico ter prevoz do Centra DUO. Nagrade so prejeli: OŠ Veržej – enota Dom, OŠ Veržej – OPB 1. in 2. r. ter OŠ IV Murska Sobota – OVI II/B.

Z glasbenimi točkami je na harmoniki vse navzoče razveseljeval učenec Domen Smodiš iz Glasbene šole Beltinci.