Narnija v Veržeju

06.08.2013

V času med 22. in 27. julijem je dvorišče Marijanišča napolnil otroški smeh in želja po dogodivščinah, saj se je odvrtel Oratorij 2013.

Letošnji oratorij je imel prav posebno temo, ki je bila otrokom še posebej všeč. Temeljil je na zgodbah iz Narnije, kjer živijo govoreče miši in vsemogočni lev Aslan.

Vsako dopoldne so nas pričakale različne dejavnosti, kot so kateheze, organiziran odmor, delavnice, kjer smo izdelovali obeske, sončnice, copatke in še kaj. Popoldne pa smo animatorji pripravili različne velike igre, tudi vodne, ki so še posebej zanimive. Otroci pa so poleg pestrega programa še posebej navdušeni nad vsakoletnim kopanjem v Banovcih in celodnevnim izletom, ki smo ga letos organizirali v Celje. Že drugo leto zapored pa je možnost tudi nočitve v Kampu Trio – za eno noč, kjer se skupaj z animatorji spremenimo v prave tabornike.

Zbralo se nas je za okroglo številko 100, od tega 22 animatorjev in 78 otrok. Oratorij se je zaključil v soboto, s sklepno prireditvijo, animatorji pa smo že v nedeljo odšli na zaslužen nekajdnevni oddih v Lukoran.

Nina Gaberc, foto Damir Skuhala