Od globin srca k dejanjem ljubezni

Veržej
12.03.2022

V veržejskem Marijanišču se je od 6. do 12. marca 2022 zbrala prva skupina salezijancev na letnih duhovnih vajah. Premišljevanja in nagovore je pripravil salezijanec dr. Miran Sajovic, dekan Fakultete za krščansko in klasično književnost na Salezijanski papeški univerzi v Rimu.

Že v uvodnem delu je poudaril, da ne bo govora o ekologiji kot ideologiji zelenega boga, ne o sinodalnosti ali o težavah slovenskih škofij. Na vsakih duhovnih vajah bi morale odmevati tri misli: povabilo k spreobrnjenju, odmik od miselnosti tega sveta in misel na smrt, saj se Bog ne veseli ničesar bolj kot človekovega spreobrnjenja in rešenja.

Salezijanci so prisluhnili premišljevanjem z naslovom »Od globin srca k dejanjem ljubezni«, ki jih je pridigar črpal iz duhovnosti sv. Frančiška Saleškega in bogate zakladnice cerkvenih očetov, vse pa utemeljeval na Božji besedi. Dr. Sajovic je zajemal iz izvirnih virov in jih kot take tudi predstavil. Udeleženci so po vsakem nagovoru dobili tudi »domačo nalogo« za poglobitev teme nagovora.