Oratorij za družine

10.07.2014

Tudi letos se je, kot že tradicionalno več let, v Veržeju zbralo lepo število družin na Oratoriju za družine, ki so ga salezijanci organizirali prve dni v juliju. Oratorij za družine je plod sodelovanja Zavoda Marianum s svojimi enotami Penzion Mavrica, Dom duhovnosti Marijanišče, Center DUO in župnije Veržej.

Zbralo se je kar 18 družin iz vse Slovenije, katerih skupni seštevek otrok je bil nekaj čez 40.

Direktor Zavoda Janez, vodja Penziona Marko, župnik Jože in bogoslovec Mitja so s 6-člansko ekipo animatorjev iz bližnje okolice pripravili pestro ponudbo dogodivščin na izbiro, ki so popestrile in počitniško razpoložile prav vse generacije in zadovoljile vse okuse.

Ob možnosti vsakdanje svete maše, ob nedeljskem izletu v bližnje zanimivosti prleško-prekmurskih ravnic, ob spremljanju lika sv. Katarine v odrski uprizoritvi, ob rokodelskem dnevu za vse generacije, ob večdnevnem kopanju v Termah Banovci, ob bogati kulinarični in duhovni ponudbi ni manjkalo niti večerov zabave, veselja in kulture. Vsak je lahko našel nekaj zase.

Bili so bogati in lepi trenutki in z veseljem opažamo, da se dobri znanci in prijatelji tovrstnega programa radi vračajo, čeprav z večletnim premorom. Radi se vračajo med ljudi posebnega temperamenta, radi pridejo na oddih, radi izkoristijo možnost počitniške duhovnosti, radi si vzamejo čas zase in za svojo družino.

MŠF, foto J. Brečko