Otvoritev razstave "Vojna za samostojno Slovenijo 1991"

Veržej
12.11.2019

12. novembra 2019 je v prostorih Zavoda Marianum v Veržeju potekala slavnostna otvoritev razstave "Vojna za samostojno Slovenijo 1991". Otvoritev je pripravila PVD SEVER za Pomurje in Policije, v izdatni pomoči pododbora Ljutomer, Občine Veržej, Osnovne šole Veržej in Zavoda Marianum Veržej. Za to gre zahvala Občini Veržej in županu g. Slavku Petovarju, Osnovni šoli Veržej in ravnateljici ga. Mariji Ferenc, Zavodu Marianum Veržej in direktorju g. Petru Pučniki ter vodji Penziona Mavrica g. Marku Štajnerju. Velika hvala tudi kustosinji ga. Biserki Debeljak, ki je razstavo tudi predstavila.

Posebna zahvala tudi vsem učenkam in učencem OŠ Veržej za lep kulturni program in odpeto himno ter učiteljem, učiteljicam, mentorjem, mentoricam OŠ Veržej, ki so pri tem sodelovali. Na odprtju razstave so navzoče nagovorili predsednik PVD SEVER za Pomurje g. Drago Ribaš, župan Občine Veržej g. Slavko Petovar in predstavnik Zavoda Marianum Veržej g. Marko Štajner. Prirediev je bila zelo lepo obiskana tako s strani članov sorodnih veteranskih organizacij, kakor s strani občank in občanov Občine Veržej in učenk in učencev OŠ Veržej.

Razstava bo odprta za javnost do 21.11.2019. Vabljeni, da si razstavo tudi ogledate, obudite spomine ali mogoče ugotovite kaj novega.

Povzeto po FB Janez Vencelj