Pogled na mesec februar

Veržej
26.02.2020

Čeprav je mesec februar najkrajši mesec v letu in se še ni dobro zaključil, pa se v Marijanišču lahko pohvalimo z raznolikostjo programov in gostov, ki so nas obiskali.

V začetku meseca smo gostili kmete, ki so se tudi letos z veseljem udeležili programa »Lepo je res na deželi«. Poskrbeli smo, da je bilo ravno prav vsega: kakšno resno predavanje, veliko druženja, ogled kulturnih in naravnih znamenitosti ter veliko dobre volje.

Dijaki Gimnazije Želimlje so nas obiskali med 4. in 7. februarjem. Komaj so odšli, že se je hiša napolnila z zakonci, ki so se udeležili seminarja na temo »Pomagajmo nositi bremena drug drugemu«. Program sta vodila vodila Dani in Vilma Siter.

Sredi meseca so nas obiskale družine s koroškega konca, ki se zbirajo pod geslom »RadŽivim«. Dvakrat so že napolnili našo hišo, obeta pa se nam še en konec tedna v njihovi družbi in družbi zakonske skupine iz Maribora. Tudi na folkoro nismo pozabili. Za svoje priprave na nastop nas je izbrala folklorna skupina iz Zg. Ložnice.

Med šolskimi počitnicami pa smo, kot že vrsto let, organizirali duhovne vaje za ministrantke in ministrante, ki so prišli iz Lendave, Grada, Pečarovcev, Kapele, Radencev, Zreč, Ljutomera in Celja. Pri razmišljanju smo si pomagali z risanim filmom o deklici Moani. Spraševali smo se, kdo smo, kaj je naše poslanstvo, kako se spoprijeti s težavami, o moči prijateljstva in odpuščanja, pogumu in sodelovanju.

P.