Pričevanje misijonarke s. Andreje Godnič

Veržej
22.03.2024

Vsake toliko skozi Marijanišče zaveje misijonski veter. V četrtek zvečer, 21. marca 2024, ga je na pobudo Janeza Bohanca prinesla uršulinka s. Andreja Godnič, misijonarka v Peruju in Venezueli. Z vsem navdušenjem, ki je nalezljivo, je polnila srca zbrane množice v Kovačičevi dvorani ter živo pričevala o velikih Gospodovih delih, o svojem spreobrnjenju srca in pogleda ter o družbi Latinske Amerike.

Ob fotografijah je predstavila uršulinske skupnosti in ustanove v Peruju, Venezueli in državah Karibskega morja, njihovo poslanstvo v šolah in na misijonskih postojankah ter orisala bogastvo in revščino prebivalcev.

Posebej je izpostavila slovensko pomoč, ki jo je prejemala v času svojega bivanja v Latinski Ameriki, ki je pomagala stotinam otrok in mladih pri šolanju, zdravljenju in zaposlovanju.

Kljub zapletenemu in neizhodnemu socialnemu in družbenemu položaju v teh državah je prepričana, da se je vredno truditi in širiti veselo Jezusovo novico, tudi s pomočjo svetnikov in nebeških priprošnjikov. Med njimi je se je v kakšni stvari zatekla tudi k salezijanskemu misijonarju Andreju Majcnu, da je »uspešno« posredoval.