Srečanje salezijanske mladine

Maribor
15.10.2022

Letošnje srečanje salezijanske mladine je potekalo 15. oktobra v mariborskem Salezijanskem mladinskem centru. Srečanje smo pričeli s sveto mašo, ki so jo glasbeno pospremili člani benda iz SMC Sevnica. Maši je sledilo kosilo, nato pa smo posneli še skupinsko fotografijo. Za vsebinsko bogat program smo poskrbeli z delavnicami.

Za pričevanje z aktualnega področja je poskrbela Sara Krnc z izkušnjo dela s sirotami iz Ukrajine. Sestra Zvonka Mikec, dolgoletna misijonarka v Afriki in Hanzej Rosenzopf, sta s svojo živahno besedo spregovorila o bogastvu revnega sveta. S sestro Damjano Tramte smo odkrivali, kaj nam govori izbran svetopisemski odlomek. Kako je lahko cirkus hkrati zabaven in poučen, smo spoznali na delavnici Boštjana Jamnika, ki jo je vodil s sodelavci  Skale. O temi športnih animatorjev je spregovoril športni animator v Salezijanskem mladinskem centru Rakovnik Boštjan Račič. Z veščinami miroljubne komunikacije pa nas je skozi delavnico seznanila Sanja Obaha Brodnjak.

Ekipa je pripravila tudi veliko igro, katere cilj je bil, da po skupinah zberemo dovolj dokaznega gradiva, da don Bosko ni nor. Ideja izvira iz zgodovinskih dogodkov, ko so don Boska njegovi nasprotniki želeli razglasiti za norega.

Po kostanjevi malici, ki so jo pripravili domačini, smo se odpravili v cerkev, kjer je slavilna skupna Veselje za nas pripravila še slavilni večer. Odšli smo polni navdušenja in veselja ob ponovnem snidenju ter zagnanosti za naše delovanje v prihodnjem letu.