Srečna družina

Veržej
03.01.2020

Kakor že vrsto let smo tudi leto 2019 zaključili s silvestrovanjem za družine. Zbralo se je okrog 20 družin iz vse Slovenije, ki so pri nas preživele čudovite tri ali štiri dni, kakor jim je čas dopuščal.

Vsi, ki smo načrtovali silvestrovanje, smo se potrudili, da bi bili zadnji dnevi starega in prvi dnevi novega leta nepozabni in prijetni za vsako izmed družin, ki je silvestrovala v Marijanišču. Mnoge družine so že tradicionalno naše gostje na novoletnem silvestrovanju, kakšna pa je bila prvič in upamo, da smo pustili dober vtis.

Silvestrovanje smo pričeli s predavanjem sobrata dr. Jožeta Bajzeka, ki je družinam spregovoril o sedmih korakih za srečno družino. Otroci so se medtem lahko udeležili lončarske delavnice in delavnice, pri kateri so izdelovali izdelke iz slame. Večeri so bili zaznamovani s sproščenim druženjem, nekaterimi programi za starše in otroke, ogledom božične vasi Banovci in ogledom razstave jaslic v centru DUO. Na zadnji dan starega leta smo se zbrali tudi k skupni sveti maši in se Bogu zahvalili za preteklo leto ter ga prosili za blagoslov v prihajajočem letu.

P. K.