Veržejci na Animatlonu 2023

Želimlje
02.09.2023

Že tradicionalno se po zaključku poletnih oratorijev animatorji iz celotne Slovenije zberejo v Želimljem na zahvalni sveti maši, animatlonu z različnimi ovirami in pikniku.

Iz Veržeja se je letošnjega animatlona udeležila skupina animatorjev pod vodstvom salezijanca Primoža Korošca, ki so preživeli nadvse pester in zanimiv dan.

Sveto mašo je daroval soboški škof Peter Štumpf, ki je med drugim dejal: »Božja ekonomija gre včasih v smer, ki jo težko razumemo. Primer je prerok Jeremija, ga je Bog poklical za preroka 500 let pred Kristusom. Jeremija je bil še deček, ko ga Bog poklical. Ni še odrastel. Jeremija je vedel, kaj ga čaka. Moral je govoriti kralju in ljudem, naj se spreobrnejo od svojih težkih zablod in se vrnejo k Bogu. To je podobno, kot da bi kdo od vas hodil po Ljubljani od vladnih palač pa do ulic in ljudem govoril naj se spreobrnejo in vrnejo k Bogu. Rekli bi: pa ti si čisto nor.«

Po slovenskih župnijah se je sicer v minulem poletju zvrstilo okrog 300 oratorijev, obiskalo jih je približno 22 tisoč otrok, za katere je skrbelo 7000 animatorjev.