Rokodelska šola v naravi: Srednja frizerska šola Ljubljana

08.10.2013

V mesecu oktobru so se že in se še bodo v naši hiši ustavili dijaki marsikatere šole. Med njimi so tudi dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana. Prva skupina dijakov s svojimi profesorji je že lahko okusila, kaj vse zmoremo v Veržeju ponuditi.

Kot se za mlade spodobi, se so se odpravili v Terme Banovci na »oddih«, si ogledali znamenitosti Pomurja in se spustili po Muri, v Centru DUO pa prav zavzeto sodelovali v štirih rokodelskih delavnicah. Niso le poslušali in si ogledali »stare« izdelke tukajšnjih obrtnikov, temveč se preizkusili v izdelavi le-teh. Delo z glino v lončarski delavnici, pletenje iz slame in oblikovanje ličkanja ter preizkus v polstenju so bili za nekatere prava preizkušnja, za druge ustvarjalni izziv, spet za tretje mala malica. A skozi te delavnice so najbolje spoznali osnove rokodelske umetnosti. Delavnice so bile organizirane preko projekta Rokodelska šola v naravi iz programa Rokodelska akademija 2, SI-HU AC2.

Da so se mladi pri nas počutili dobro, priča sporočilo, ki je v naš e-predal prispelo kmalu po tem, ko jih je avtobus odpeljal proti domu: »Ste eden najboljših 'domov' oz. 'samostanov'. Imate dobesedno vse: dobrega vodjo, lepe in urejene sobe, ki imajo televizijo, ogrevanje, možnost odprtega okna, zakonske postelje ... se bi lahko naštevali. Lepo imate urejeno okolico in seveda najboljšo hrano. Upam da se še kdaj vidimo! Lep pozdrav, 1b in 1a frizerske šole Ljubljana ;-).«

Tudi v Veržeju smo veseli takih gostov! Hvala in dobrodošli. Veselimo se novih skupin.

M.S., foto: arhiv Centra DUO Veržej