Tretji praznični petek v Centru DUO

20.12.2013

Po ustvarjalnem petku z rezbarjem Marjanom Vodnikom in pletalkami iz Pomelaja je končno prišel na vrsto še tretji petek, ki je potekal v znamenju oblikovanja gline. Lončarka Urška Ambrož je pisano množico po hitrem postopku naučila, kaj vse se lahko naredi iz tega naravnega gradiva.

Skupini otrok iz osnovne šole Veržej so se pridružili še nekateri starši in obiskovalci Centra DUO ter tako poleg rokodelcev, ki so tu razstavljali svoje izdelke, dodobra napolnili prostor rokodelske trgovine. Tudi tokrat se je skupina razdelila v dve skupini. Medtem ko je prva ustvarjala, si je druga ogledala razstavo jaslic v Puščenjakovi dvorani ter božični film. 

Tako je bil izpolnjen namen prazničnih petkov v Centru DUO: obiskovalci so se na zunaj sicer delavno pripravljali na praznike z ustvarjanjem v raznih delavnicah, glavni namen pa je, da je ustvarjanje ljudi med seboj povezalo in spodbudilo, da se za praznike odprejo in povežejo tako v domači družini kot v lokalnem okolju ter tako najlepše podoživijo božični dogodek ob jaslicah.

Foto: Mateja Rus